Ιστορία

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ιδρύθηκε το 1970 και μέχρι και το 1978 λειτουργούσε με τα αθλήματα της Πετοσφαίρισης και της Κολύμβησης (το 1978 διαχωρίστηκαν). Είναι η πρώτη ομάδα Βόλεϊ Γυναικών που ιδρύθηκε στο νομό Πειραιά και τη Δυτική Αττική και η πρώτη στην Ελλάδα που κατέκτησε ταυτόχρονα με την ίδια ομάδα Πρωτάθλημα στις Κορασίδες και τις Νεανίδες.

Ιδρυτής της είναι ο κος Στάθης Σαραντέας που διετέλεσε και 1ος προπονητής του για 25 συνεχή χρόνια, ρεκόρ για τα δεδομένα του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου Βόλεϊ, ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του μέχρι και την ημέρα του θανάτου του από το πόστο της ανάδειξης νέων ταλέντων μέσα από τις ακαδημίες του Συλλόγου.

Μετά τον θάνατο του, ανέλαβε στο σύλλογο Πρόεδρος ο γιος του Γιώργος Σαραντέας, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα προπονητής της Ομάδας, που με τη βοήθεια ενός νέου σχήματος συνεργατών, προπονητών, αθλητριών και γονέων προσπαθούν να χτίσουν μια Ομάδα που θα είναι αυτόνομη λειτουργικά και δεν θα χρειάζεται να δίνει τα ταλέντα της για να επιβιώσει.

Ο Α.Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, για πολλά χρόνια πρωταγωνιστούσε σε υψηλό επίπεδο στις Εθνικές Κατηγορίες του  Γυναικείου Βόλεϊ, με πολλές αθλήτριες του όπως: Σφυρή, Μπαρούμα, Κούβαρη, Λαζαρίδου, Γαλάκου, Ραφούλη, Βασιλείου, Ροβιθάκου, Μακαντάση, Γιαννάκη, Λάμπρου, Ψαθοπούλου, Ποιμενίδου, Στραβάκου, Διάκου, να πλαισιώνουν τις Εθνικές Ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών, ενώ οι Παγώνη, Εμμανουηλίδου και Ρόγκα αγωνίσθηκαν με τις Εθνικές ομάδες Παγκορασίδων, Κορασίδων και Γυναικών αντίστοιχα (2009-2010).

Δεν έπαψε να τροφοδοτεί με παίκτριες μεγάλα Σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης Θεσσαλονίκης, ΖΑΟΝ και πολλά άλλα, για την εξασφάλιση των πόρων που της χρειάζονταν για να διατηρήσει τα Τμήματα της, γεγονός που συχνά αποδυνάμωνε την Γυναικεία Ομάδα στερώντας της την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες.

Μέχρι και το 2006 η ομάδα πρωταγωνιστούσε στην Α’ κατηγορία Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α και την χρονιά 2007-8 τερμάτισε πρώτη στο Πρωτάθλημα και κέρδισε την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Το 2011-12 η Γυναικεία ομάδα έκανε την υπέρβαση και κερδίζοντας την 1η θέση στον όμιλό της ανέβηκε στην Α1 Εθνική κατηγορία, από την οποία έπεσε μόλις για 1 σετ.

Το 2012-13 η Γυναικεία ομάδα αγωνιζόμενη στη Α2 Εθνική κατηγορία έκανε ριζική ανανέωση στο ρόστερ της αλλάζοντας 11 από τις 12 παίκτριες στοχεύοντας στην αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων και σε χάραξη νέας πολιτικής. Αυτό της στοίχισε τον υποβιβασμό στη Β Εθνική Περιφέρειας κερδίζοντας όμως πολλές νέες αθλήτριες που θα την οδηγήσουν και πάλι ψηλά.

Οι ομάδες των Νεανίδων και Κορασίδων  την περίοδο 2009-2010 ήταν  Πρωταθλήτριες στην ΕΣΠΕΔΑ και 3ες και 7ες σε Πανελλήνιο επίπεδο αντίστοιχα, ενώ  το 2012-13 η ομάδα των Νεανίδων συμμετείχε στο Final Four της ΕΣΠΕΔΑ.  To 2013-14 κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Final4 πετυχαίνοντας ένα ξεχωριστό ρεκόρ: Μετά την ψηφοφορία των προπονητών και οι  5 ατομικές διακρίσεις πήγαν στις αθλήτριες της Aρτέμιδας.

Στα Τμήματα υποδομής απασχολούνται σχεδόν καθημερινά 150 νεαρές αθλήτριες 5-30 ετών, παρακολουθούμενες από μια ομάδα 4 προπονητών.

Ο Σύλλογος παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στις αθλήτριες του, αφού συνεργάζεται σε ετήσια βάση με Καρδιολόγο, Παθολόγο, Αθλίατρο, Φυσιοθεραπευτή και Εργοφυσιολόγο και Σύμβουλο Συμπεριφοράς βάζοντας σε νέα βάση τον «ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Στόχος του Συλλόγου και όλων των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον Α.Γ.Σ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, είναι η ανάδειξη των ταλέντων που υπάρχουν στις μικρές ηλικίες,  η αξιοποίησή τους σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες αξιόλογες παίκτριες, και η μερική ποιοτική προσθήκη νέων παικτριών, ώστε να δημιουργηθεί μία Ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο Γυναικείο Βόλεϊ.