Ιδρυτής

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΑΘΗ ΣΑΡΑΝΤΕΑ

Ο Στάθης Σαραντέας γεννήθηκε στον Κορυδαλλό το 1928,ενώ η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί από το 1911.Ήταν παντρεμένος με την Αρχόντω Ηλιοπούλου και είχε δύο παιδιά την Βασιλική και τον Γιώργο.Ήταν απόφοιτος του ενιαίου για την εποχή Γυμνασίου Νικαίας – Κορυδαλλού, ενώ αργότερα πήρε το Πτυχίο του Λογιστού από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και Δίπλωμα Μελισσοκομικής από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Σπουδών.

To 1958 πήρε το δίπλωμα του Ορειβάτη – Αναρριχητή από τον Ο.Ε.Σ.Ε και το 1971 το Δίπλωμα του Προπονητή Volleyball Α! Κατηγορίας από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ακολουθώντας έτσι το δρόμο που θα καθόριζε την μετέπειτα ζωή του.

Δεν έπαψε ποτέ να διευρύνει τις γνώσεις του και παρακολουθούσε δεκάδες ενημερωτικά σεμινάρια με κύρια θέματα τον Αθλητισμό και την Υγεία.

Ο Στάθης Σαραντέας σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 3 Ιουνίου 2006 στην Καλλιθέα σε ηλικία 78 ετών ενώ πήγαινε να δει Αγώνες Beach Volleyball, αφήνοντας να κλείσει έτσι το τελευταίο κεφάλαιο της γεμάτης ζωής του με αυτό που τόσα χρόνια τον κράταγε σε αυτήν, τον «Αθλητισμό».

Διοικητική & Κοινωνική δραστηριότητα

1946-1950:Υπεύθυνος Σωμ.Αγωγής στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν Νικαίας.

1947:Ιδρυτής Ομάδας Volleyball της Χ.Α.Ν Νικαίας.

1947:Προπονητής της Ομάδας Basket παίδων της X.A.N Νικαίας.

1947-1952:Πρόεδρος Ομίλου Σωμ.Αγωγής Χ.Α.Ν Νικαίας.

1951-1952: Υπεύθυνος Σωμ.Αγωγής στις κατασκηνώσεις θηλέων του Υπουργείου Πρόνοιας.

1951-1954:Προπονητής Volleyball στο Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας.

1953:Ιδρυτής της Ομάδας Basket της τότε διαλυμένης Α.Ε Νίκαιας.

1953-1954:Μέλος Δ.Σ Α.Ε Νίκαιας / Έφορος αθλοπαιδιών.  Μέλος Τεχνικής Επιτροπής Ποδηλασίας Α.Ε Νίκαιας.

Μέλος Τεχνικής Επιτροπής Πυγμαχίας Α.Ε Νίκαιας.

Μέλος Τεχνικής Επιτροπής Στίβου Α.Ε Νίκαιας.

Γεν.Γραμματέας Παλαιστικού Συλλόγου «Μίλων ο Κροτωνιάτης».

1956:Μέλος του Δ.Σ του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου    Νικαίας.

1957:Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου     Κορυδαλλού.

Μέλος του Δ.Σ της Προοδευτικής Νεολαίας Κορυδαλλού.

1962: Ιδρυτής Τμημάτων Αθλοπαιδιών Προοδευτικής Νεολαίας    Κορυδαλλού.

1962: Ιδρυτής Ναυταθλητικού Ομίλου Κορυδαλλού.

1962: Ιδρυτής του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Κορυδαλλού.

1966-1968: Προπονητής Volleyball στο Γυμνάσιο Θηλέων Κορυδαλλού. 1968-1978: Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίων & Λυκείων Κορυδαλλού.

1969:Μέλος Δ.Σ του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Κορυδαλλού. 1970:Ιδρυτής του Γυναικείου Volleyball στο Νομό Πειραιώς και στη Δυτική Αττική.

1970:Ιδρυτής –Πρόεδρος & Προπονητής του Α.Γ.Σ.Γ ΑΡΤΕΜΙΣ Κορυδαλλού. 1970-1971: : Προπονητής Volleyball στο Γυμνάσιο Θηλέων Κορυδαλλού.

1970-2006: Αρχηγός Τμημάτων- Πρόεδρος και προπονητής στον Α.Γ.Σ.Γ ΑΡΤΕΜΙΣ Κορυδαλλού.

1980:Τεχνικός Σύμβουλος της Ομάδας Κύπρου Κορυδαλλού.

1981-1982: Αρχηγός Εθνικής ομάδας Volleyball Γυναικών. Βοηθός προπονητή στην ίδια Ομάδα του κ.Μερκάτη.

Μέλος Τριμελούς Επιτροπής Volleyball της Ε.Ο.ΠΕ

Μέλος της Επιτροπής Διάδοσης του ΓυναικείουVolleyball στην Ελλάδα.

Σύνδεσμος μεταξύ προπονητών Εθνικών Ομάδων & Ε.Ο.ΠΕ

·        1982:Προπονητής Volleyball στην Ομάδα Ανδρών της Προοδευτικής.

·        1990:Ιδρυτής – Δ.Σύμβουλος & Προπονητής του Α.Γ.Σ ΗΡΑ Κορυδαλλού.

·        1998:Μέλος του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κορυδαλλού.

Διετέλεσε προπονητής Volleyball κατά καιρούς στα Λύκεια Μακρυγιάννη, Ρηνιωτάκη, στην Αρμένικη Ένωση, στο Οικονομικό Γυμνάσιο Νικαίας, στον Ηράκλειτο καθώς κα σε Σώματα Προσκόπων και Οδηγών και όπου αλλού του ζητήθηκε η συμβολή του για την δημιουργία Συλλόγων και Αθλητικών Κέντρων.

Ενώ ήταν τακτικό μέλος του Ο.Σ.Φ.Π, της Προοδευτικής και του Συλλόγου Φίλων Προοδευτικής.

Αθλητικές Διακρίσεις

1945-47:Πρωταθλητής Γυμνασίου Νικαίας-Κορυδαλλού στο Άλμα εις Ύψος, Αρχηγός όλων των Ομάδων Volleyball,Basket και Ποδοσφαίρου του Γυμνασίου

1947-1951:Αθλητής της Χ.Α.Ν Νικαίας με πολλές διακρίσεις στο Basket,το Στίβο και το Πινγκ-Πονγκ ενώ ίδρυσε και το Τμήμα Volleyball.

1952:1η θέση στον Πανελλήνιο Αγώνα Κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων στο Φάληρο (4.500μ).

1952-1955:Αθλητής στα Τμήματα Basket,Volleyball και Στίβου της Α.Ε Νίκαιας.

1961-1966:Αθλητής και Αρχηγός των Ομάδων Volley& Basket της Προοδευτικής Νεολαίας Κορυδαλλού.

1970 και μετά: Ως προπονητής του Α.Γ.Σ.Γ ΑΡΤΕΜΙΣ Κορυδαλλού κατέκτησε στο Volleyball 2 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Κορασίδων-Νεανίδων,4 ασημένια μετάλλια στις ίδιες κατηγορίες, 5 χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των Γυναικών καθώς και 2 χρυσά μετάλλια με τα Λύκεια Νικαίας-Κορυδαλλού.

1998:2 χρυσά μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες Κλειστού Στίβου Βετεράνων στο Σ.Ε.Φ στη σφαίρα και το δίσκο.

2000:1 χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Φθινοπωρινό Πρωτάθλημα Βετεράνων στη σφύρα και 1 ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων στη σφύρα.

2001:3 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα και στο δίσκο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και στα Παναθήναια.

2002-2004: 2 ασημένια μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων σε σφαίρα και ακόντιο.

2005: 1 χρυσό μετάλλιο στο δίσκο στην κατηγορία +75 και 2 χάλκινα μετάλλια στη σφαίρα και στο ακόντιο στους Αγώνες Βετεράνων Στίβου Βορείου Ελάδας.

Βραβεύσεις

Μέχρι τώρα είχε βραβευθεί από πολλούς Αθλητικούς και Δημοτικούς   φορείς για την μακροχρόνια προσφορά του τόσο στον Αθλητισμό όσο και στην Κοινωνική ζωή της πόλης μας.

Λίγα λόγια…

Το να μιλήσω για τον Στάθη Σαραντέα, τον πατέρα και οικογενειάρχη δεν θα ήταν για μένα εύκολο, μια και ο ρόλος του σε αυτά δεν ήταν αυτό που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο της δικής του δυναμικής, της δικής του ιδιοσυγκρασίας και της δικής του ακατάπαυστης ενεργητικότητας.

Θα ήταν πιο εύκολο και δίκαιο να μιλήσω για τον Στάθη Σαραντέα τον ΔΑΣΚΑΛΟ, τον ΕΡΓΑΤΗ, τον άνθρωπο που αγόγγυστα έτρεχε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμη και σε αυτούς που παλιότερα τον είχαν πικράνει, αδιαφορώντας  για τις συνθήκες και στοχεύοντας πάντα στο αποτέλεσμα.

Ο πατέρας μου πιστεύω ότι έζησε μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες και συναισθήματα που λίγοι  από εμάς θα έχουμε την τύχη να βιώσουμε. Κοντά του διδάχτηκα την επιμονή κα την υπομονή για να κερδίσω είτε το χρυσό με την Ομάδα μου, είτε την πιο απλή χαρά της ζωής που υπάρχει δίπλα μας και που εκείνος με μια απίστευτη αισιοδοξία  κατόρθωνε να διακρίνει σε όλους και σε όλα γύρω του.

Για αυτό πάντα χαμογέλαγε στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές και αν τον ρώταγες πάντα σου απαντούσε : «ποτέ δεν ήμουν καλύτερα!».

Πάντα ήθελε να αναλάβω Πρόεδρος στην ΑΡΤΕΜΙΣ , στην Ομάδα που αγάπησε, που ήταν πολλές φορές πάνω και από την οικογένειά του και που κι εγώ μέσα της γεύτηκα χαρές και πίκρες, αλλά ποτέ δεν είχα τον χρόνο.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, είμαι σίγουρος ότι όπου είναι και βλέπει με εκείνα τα πράσινα μάτια που κοίταγαν βαθιά μέσα σου, ότι πλέον το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και προσπαθώ να συνεχίσω το έργο του, σίγουρα θα χαμογελάει και θα λέει «όλα καλά, ποτέ δεν ήμουν καλύτερα».

Σε ευχαριστώ για όλα

Γιώργος Ευσταθίου Σαραντέας